Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Herfst

Het valt op dat de bomen  al veel bladeren verliezen, de herfst is in aantocht! Tijd om je oogst groenten en fruit uit de tuin binnen te halen of te genieten van een verkwikkende wandeling door het bos.

Ook in onze gilde maken we ons op voor het najaar programma. 

Tijd ook om je lidmaatschap te vernieuwen, dit kan tijdens onze opendeurdag of door overschrijving. Het lidgeld bedraagt dit jaar €32. Hiervoor krijg je natuurlijk veel in de plaats zoals we dat gewoon zijn in Schriek.

Tot weldra!

 

 

Nieuws

-  

In de Kijker

Tuttenboom Als Landelijke Gilde van Schriek willen w ...

 

-

 

Tuttenboom

Als Landelijke Gilde van Schriek willen we continu blijven investeren in de samenleving van Schriek. We willen zowel onze Schriekenaars, maar ook de nieuwe inwoners zich thuis laten voelen in Schriek, en iets wat ons allen met ons dorp verbind zijn onze kinderen. Zij groeien op in het dorp, gaan naar de lokale school en zij zijn misschien zelfs lid bij de KLJ. Deze kinderen willen we nu net zich ontzettend thuis laten voelen en daarom willen we hen een handje helpen op een belangrijk  moment in hun leven. Het loslaten van de tut is iets symbolisch en we willen dit nog specialer maken door voor hen een boom te voorzien waar zij hun tutje in kwijt kunnen en zo voor altijd verbonden zijn met de Schriekse bodem.

Ondertussen is de eerste tut gespot in onze tuttenboom aan de kerk

Een blijvende herinnering voor de peuter die de moed vond om zijn tut voorgoed vaarwel te zeggen.

Als tegenprestatie kreeg hij een verassing toegestuurd van onze Gilde.

Andere tutten zijn welkom!